Tacones Lejanos

  • Sharebar

Doamna Preşedinte este calină şi bună, motiv pentru care o încalecă un sfert de sală. Pentru că are răbdare, ascultă toate inepţiile şi telenovelele celuilalt sfert,  fără să cenzureze derapajele de la obiect, ori substantă. Din spate îşi face loc cu coatele un psihopat cu geacă verde şi chică grizonată, care se informează despre complet:

 "Cine a intrat? A intrat Văcăruş?" adică domnul judecător care priveşte absent peste noi şi cu atât mai puţin către paranoicul ce  pretinde că ar avea o relaţie privată cu instanţa de judecată.

Din spate dau din coate 5 deţinuţi, flancaţi de jandarmi. Se aliniază în spaţiul dintre instanţă şi sală şi ne băloşesc cu priviri iscoditoare şi indecente. Nu  seamănă deloc cu T-Bag, Abruzzi  sau Brad Belick din Prison Break.  Aşteaptă să se termine procesul care se judecă chiar acum între un plângăcios şi nevastă-sa, flancată de doi avocaţi guralivi. Unul dintre apărători are voce baritonală şi vată în urechi, precum şi o apetenţă muierească pentru dramă.

- Doamna Preşedinte, eu vreau să amân pentru a-mi angaja apărător, că nu mă mai pot apăra de avocaţii agresivi ai soţiei mele - s-a auzit scâncind mâţul din faţă. Deţinuţii au simţit rost de circotecă şi şi-au dezvelit dinţii încărcaţi şi îngălbeniţi.

Luând-o ca pe un compliment, avocatul cu vată a tunat neîndurător:

- Este inadmisibil ca un indivd de nimic să-i îngrădească acestei femei dreptul natural de a-şi vedea copilul!  Mai nou, personajul abject cere ca fetiţa de 2 ani şi 10 luni să-şi vadă mama doar cu supraveghetor! Dacă este posibil ca această femeie - şi o arată cu degetul într-un gest larg, de parcă ar prezenta un cal de rasă  în piaţă, care nu este fitecine de pe stradă (aici am ciulit urechile ca nişte lincşi)  ci un SAVANT in domeniul ATOMO ELECTRIC să nu-şi poată vedea fetiţa ei de atât de mult timp!

Am refăcut examenul sumar anterior şi am luat la purecat blana de vulpe roşcată care se întindea pe spatele doamnei savant, cât era gluga de lungă. Părul era o  împletitură sănătoasă şi groasă, care se retrăgea în glugă, pielea extrem de albă şi tânără pentru un  savant în domeniul ATOMOELECTRIC, statura firavă şi feciorelnică, susţinută de picioare subţiri, ambalate în stretch.

Speţa ne interesează brusc şi-l tragem de robă pe avocatul cuminte, care nu mai apucă să vorbească de confratele lui:

- Cum a fost posibil să-şi piardă copilul?!?
- O instanţă de la sector, care a fost suspendată între timp şi dă a lehamite din braţ.

Deţinuţii  sunt atenţi la detalii şi traduc instantaneu: o şpăgară, e clar!

Lângă noi s-a oprit un domn cu palton gros şi lung, sub care asunde o burtă de gravidă. Poziţia în faţa completului de judecată este solemnă, de parcă ar intona imnul justiţiei în gând. Pare căzut de pe altă planetă  între deţinuţii care-şi fac semne cu gagicile  lor venite să-i vadă în sală. Îl luăm la purecat de la plete, coborâm pe cordonul de la palton şi când ajungem la pământ se produce declicul: cavalerul justiţiar poartă tocuri de doamna!

 

Comentarii