Romania Interioara

  • Sharebar

Trăim într-o ţară atat de frumoasă, incat sunt convinsa ca Dumnezeu a creat-o duminica, cand a avut timp! Timp suficient sa deseneze rauri, mare, fluviu, campii si cei mai spectaculosi munti. Inspiratie divina cat sa creeze mintea de roman. Generozitate din belsug ca sa aseze in sufletul romanesc sensibilitate, umanitate, profunzime si spiritualitate.

Traim intr-o tara despre care ne place sa spunem prea des: "Romania este frumoasa; dar din pacate, este locuita!".Romania este locuita si de bunicii nostri (care mai sunt pe pamant, sau in gand) - romani autentici, pe care-i iubim si respectam pentru valorile lor.

Noi suntem nepotii lor. Dar valorile lor nu mai sunt ale noastre. Intre noi si ei s-a produs fisura prin care s-a scurs vlaga de a spune cu mandrie: "Sunt Roman".

Ne dorim sa locuim intr-o Romanie Frumoasa; sa traim decent intr-o tara de care sa fim mandri. Insa niciun sistem nu poate fi mai mult decat piesele care-l compun. .Dupa cum nicio tara nu poate fi mai ofertanta decat locuitorii ei.

In consecinta, fiecare este masura tarii pe care si-o doreste. In fiecare roman se rasfrange tara lui, asa cum intr-un bob de roua se reflecta cerul. Daca vom fi cea mai buna monada, vom locui impreuna intr-o tara binecuvantata. Romania in care visam sa traim incepe cu o Romanie Interioara.

Este un timp binecuvantat sa rememoram cum era Romania la inceputurile noastre. Cum era Romania bunicilor nostri si taramul copilariei noastre. Poate asa vom fi mai aproape de Romania pe care o vom lasa copiilor nostri.

(5 Octombrie 2014)

Comentarii