Politica de viata lunga

  • Sharebar

Doamna Radulescu Ana este vaduva de razboi, are 94 de ani si un apetit surprinzator pentru viata politica. Locuieste singura, dupa ce unicul sau fiu a decedat la varsta de 60 de ani. Isi petrece cea mai mare parte a timpului cu o vecina de pe scara, prezenta in ultima noastra fotografie. Catelusa care le tine companie se numeste Lady Babalady si are 15 ani, ceea ce inseamna ca este decana absoluta de varsta a casei.

Sotul sau a participat pe front la luptele din cel de-Al Doilea Razboi Mondial si a reusit sa-si vada copilul o singura data, dupa nastere, intr-o permisie, inainte de a deveni un erou. Ultima intalnire cu sotul ei, cand acesta si-a vazut copilul, in permisie, a fost chiar la cutremurul din data de 10 noiembrie 1940, atunci cand s-a prabusit blocul Carlton. Ulterior acestui tragic eveniment, s-a primit ordinul (Ordin de chemare urgenta) de mobilizare generala a armatei, in luna februarie 1941.

Desi aude si vede destul de greu, doamna Ana este mereu conectata la breaking news-urile care ii provoaca si rastoarna toate scenariile si proiectiile politice.

Regreta ca nu-i mai permite varsta sa fie parlamentar si sa-si faca propriul partid politic. Regretam si noi, pentru ca astazi am votat-o drept cea mai pozitiva si energica femeie, demna de propriul breaking news: "fericita si recunoscatoare in conditii ostile pentru muritorii de rand".

Recunoaste ca o mai dor picioarele uneori si ca vecina o consoleaza: "ce vrei draga, sa nu te doara nimic, cand ai 100 de ani?" Femeia din ea sare ca arsa si se apara: "Care 100 draga? Am 94 si atat!".

 

Comentarii